Min andre vinter som halv-nordmann

Det er lenge siden at jeg skrev en artikkel på norsk men nå er det på tide for en ny artikkel i språket jeg må bli bedre i. Det har først og fremst å gjøre med at jeg skal ha min Bergentesten kommende lørdag. Bergentesten er en seks timer skriftlig norsk språktest som jeg må bestå for å få lov til å studere i Norge.
Men da skal jeg fortelle litt om hvordan vinteren har vært i det siste. Kanskje dere fikk med at jeg brukket armen min i slutten av november. Heldigvis gikk det ganske fort bedre med armen slik at jeg kunne allerede løpe etter litt mer enn en uke etter ulykket. Det som var helt uaktuallt for meg i desember var å gå på ski eller skiorientering med en brukket arm. Så jeg burde har vært ganske glad at snøen i det hele tatt enda ikke har kommet i desember til Oslo. Etter litt pause fikk jeg altså trent en god del orientering, løpning og litt alternativt på spinningsykkel og styrkerommet til NIH.
I slutten av desember gikk jeg likevel på ski. Jeg reiste sammen med familien min og noen tyske venner til Grövelsjön som er litt nord av Idre. Et veldig fint sted for å gå på ski og selv om armen min var enda ikke så bra, gikk jeg på ski. I begynnelsen en del uten staver. Armen ble bedre fra dag til dag og derfor begynnte jeg allerede etter noen dager i sverige med å gå på ski med staver. Det ble mange kilometer på ski med fantastiske snøføre og hyggelige mennesker. For å si det i tall så gikk jeg omtrent 360km i løpet av 8 dager. Så det er ca. 45km hver dag. Men borsett fra løypa så vi også mange andre fine ting som er vel typisk for juleferien i Norge eller Sverige:

Solnedgang...

Solnedgang fra løypa

Solnedgang i fjellet

Solnedgang i fjellet

Solnedgang i fjellet

Og solnedgang på grensen til norge

Søsteren mine på topptur

Søsteren min på topptur

Mange kilometer staking

Mange kilometer staking

Jeg gir en julekonsert på fløyte foran juletræ

Jeg gir en julekonsert på fløyte foran juletræ

Og vi er alle glad med de nye luene vi fikk til jul :)

Og vi er alle glad med de nye luene vi fikk til jul 🙂

1549576_756719991006449_1464158202_n

På slackline i Oslo

1526342_10153694120400554_1585576734_n

Løypene rundt Sjusjøen

Tilbake i Oslo var det fortsatt ingen snø og Sørkedalsrennet hvor søsteren min, sammen med kjæresten hennes Sebastian og jeg var påmeldt, ble avlyst. Men vi hadde det likevel gøy med en del orienteringsøkter og en stor kulturell program i Oslo. Vi besøkte en del museumer og utstillinger som var faktisk mer interessant enn jeg trodde.
Siste helg tilbrakte jeg med en hyggelig gjeng av 16 Raumar løperne i Sjusjøen. Været var deilig og vi gikk med mer enn 50km hver dag en god del på ski. Også var det som vanlig „god stemning“ med raumarguttene. 😉

Med Raumarguttene i Sjusjøen

Med en del raumarguttene i Sjusjøen

Desverre er de fine dagene i Sjusjøen nå over og jeg har bare 4 dager til testen min som bestemmer om jeg kan studere her i Norge fra sommeren eller ikke. Derfor slutter jeg med artikkelen her, tar meg en kopp te, min norsk bok og lese til jeg kan være sikkert at jeg kommer til å bestå testen!

Kategorien: norsk artikkel, Training, Urlaub und Ausflüge | Schlagwörter: , , , , | 4 Kommentare

Beitragsnavigation

4 Gedanken zu „Min andre vinter som halv-nordmann

  1. Anonymous

    Lieber Bojan!

    Wieder waren wir sehr neugierig, als dein neuer Bericht angekommen ist. Leider waren wir mit dem Lesen deines Berichts überfordert, Deine Bilder haben uns aber dafür entschädigt und sie zeigen uns eindeutig, was du in Norwegen so treibst.

    Erst mit einiger Verspätung haben wir an Helmuts Geburtstag dein Weihnachtsgeschenk und deinen ausführlichen Bericht bekommen, in welchem du uns bestätigt hast, das bei dir die Langeweile keine Chance hat. Deine Aktivitäten in den Vereinen werden dir für deine zukünftigen Aufgaben sicher hilfreich sein.

    Herzlichen Dank auch für den Norwegenkalender, der uns jetzt täglich an dich und an deine Aktivitäten in Norwegen erinnert.

    Nun drücken wir dir die Daumen, dass dein Wunsch, in Norwegen zu studieren, sich auch erfüllt.

    Wir wünschen dir weiter eine gute Zeit in Norwegen und vor allen gute Gesundheit.

    Oma Inge und Opa Günter

    • Hallo Oma und Opa!
      Vielen Dank für die nette Nachricht.
      Der nächste Artikel wird wieder auf deutsch sein.
      Wir sehen uns dann zur diamantenen Hochzeit!
      Liebe Grüße,
      Bojan

  2. Anonymous

    Lieber Bojan!

    Heute an deinem Geburtstag möchten Oma und Opa dir ganz herzlich gratulieren.

    Wir wünschen dir, dass du nicht mehr so lange auf einen positiven Bescheid warten musst und dass du gesund und munter eine weitere gute Zeit in deinem geliebten Norwegen verbringen wirst.

    Ein kleines Geschenk bekommst du bei unserer nächsten Feier auf dem Sensenstein.

    Liebe Grüße von Oma Inge und Opa Günter

    11. Februar 2014

    • Vielen Dank Oma und Opa!
      Ich werde in den nächsten Tagen auch nochmal einen Artikel über die letzten Wochen hier auf deutsch veröffentlichen.
      Freue mich euch schon bald in Kassel wiederzusehen!
      Liebe Grüße, Bojan

schreibe ein Kommentar (email muss NICHT angegeben werden)

Erstelle kostenlos eine Website oder ein Blog auf WordPress.com.