Noen litt kjedelige nyheter

Jeg har fått noen kjedelige nyheter den siste uka og kan derfor trenge litt hjelp fra dere i Norge. Før jeg begynner med det, vil jeg nevne at det også har skjedd mye moro de siste ukene. For eksempel hadde Olav (største av mine Au Pair barn) konfirmasjon helgen etter Tiomila. Det var en fin stor fest med masse god mat og hyggelige mennesker. Spennende var det også å møte mange av de 13 au pairene som har jobbet hos familien Gran tidligere år. Vi hadde mye moro sammen med å snakke om jobben som au pair og om livet til Olav og de andre barna i familien Gran.

Sommer i Tsjekkia

Bare noen dager etter festen fløy jeg til Berlin og kjørte sammen med det tyske og franske juniorlandslaget til en tredje trengssamling i Tsjekkia. Vi hadde mer enn 25 grader hver dag og bare solskinn. Derfor var det enda mer gøy å løpe jwoc relevante treningsøkter i det tsjekkiske terrenget. Jeg var godt fornøyd med egen innsats på langdistanseøktene, og jeg gjorde også et ganske bra løp på et regionalt langdistanseløp. Min fysiske form stemte bra for den typiske tsjekkiske langdistansen, som ikke er så teknisk krevende, men fysisk tung med mye stigning. Men dessverre fant jeg også ut at jeg fortsatt er litt usikker på mellomdistanseterreng og ikke veldig fornøyd med min innsats på sprintøktene. Det var mange franskmenn som var langt bak meg på langdistanse, men løp fortere enn meg på sprint. Likevel er jeg optimistisk til sprintformen min vil være bedre på JWOC, og at jeg kan vise meg fram fra en bedre side enn under samlingen.

Treningssamling tsjekkia DSC_0315

Da jeg kom hjem natt til tirsdag, var det om å gjøre å slappe litt av før nm sprint i skien. Et østfoldsprintløp på onsdag og ellers bare noen rolig treningsøkter. Men allerede på fredag da jeg skulle kjøre til NM fikk jeg den første kjedelige nyheten.
photo 2I postkassa mi lå en beskjed fra folkeuniversitetet med resultatene fra Bergentest (en norsk språktest for utlendiger som vil studere i norge). Selv om jeg har bestått skriftlig produksjon, lytteforståelse og leseforståelse, var det noen delprøver jeg ikke klarte. Men for å få bestått må man bestå alle delprøvene. For meg betyr det at jeg ikke får mulighet til å studere i Norge til høsten. Jeg kan gjøre et nytt forsøk på å bestå testen til høsten, men det er for sent for å kunne studere rett etter sommeren. Så da blir det dessverre foreløpig ingen studieplass for meg på høgskolen i Halden eller NIH i Oslo. Men jeg prøvde å glemme det for helga. Jeg ville fokusere på nm sprint.

photo 3Det gjaldt å gjøre et sikkert kvalifiseringsløp og en sterk finale for å komme inn blant topp 6. Og planen begynte bra. På kvalifiseringen gjorde jeg et sikkert løp, nesten helt uten feil. Jeg klarte å finne de beste veivalgene på hvert strekk og var hele tiden helt sikker på hva jeg gjorde. Selv om tempoet var relativt rolig, og jeg absolutt ikke følte meg sliten da jeg kom i mål, holdt det til en 4.plass i heat 2, 7 sekunder bak vinneren. Så det var egentlig ganske enkelt. Nå var det bare om å gjøre det på samme måte i finalen men med litt større fart. Dessverre klarte jeg ikke det. Jeg hadde litt for lite kartkontakt, gjorde en postbom og tok et dårligere veivalg tre ganger. Alt i alt hadde jeg mer enn 45 sekunder bom og dermed ingen sjanse på en god plassering. Det endte med 12.plass.

Men enda dårligere gikk det på søndag. Jeg var ussikker på vei til første post og etterpå fant jeg ikke flyten igjen. Den ene småbommen fulgte den andre, og mot slutten gjorde jeg også en parallellfeil. Totalt var det nesten 4 minutter bom, og det selv om farten min var ganske rolig.

En ikke bestått Bergentest, en veldig dårlig mellomdistanse og en sprintfinale som jeg ikke er veldig fornøyd med… Men det stoppet ikke der. Det gikk enda dårligere. Enda verre ble det da Bayern München vant Champions league mot Borussia Dortmund. Jeg kunne hyle..

Store opptøyer etter Bayern lederlaget!!!

Men livet går videre selv uten Bergentesten og selv med Bayern som Champions league vinner. Men hvordan? Hva skal jeg gjøre hvis jeg ikke kan begynne å studere?

med blikken til Hradec Králové

Med tankene og blikket mot JWOC i Hradec Králové og livet etter Sommeren

Au Pair jobben min slutter den 15. August. Jeg vil gjerne fortsatt bo her i Norge. Det er ikke sånn at jeg ikke liker hjembyen min i tyskland. Jeg elsker Kassel og saver det masse, men treningsområdene og muligheter for orientering er så mye bedre her i Norge at jeg ikke kan tenke meg å gå tilbake til tyskland. Men hvor skal jeg bo? Og hva skal jeg jobbe med for å tjene nok til å bo her i Norge? Dette er spørsmål jeg må finne svar på de neste ukene. Hvis det er noen som har en ide om hva jeg kan gjøre, hvor jeg kan bo, eller har noen andre tips eller kan hjelpe på annen måte, så bare gi meg beskjed! Det kunne sikkert være en stor hjelp!

Håper alt ordner seg snart, Bojan.

Kategorien: Leben in Halden, norsk artikkel, Sonstiges, Training, Urlaub und Ausflüge, Wettkämpfe | Ein Kommentar

Beitragsnavigation

Ein Gedanke zu „Noen litt kjedelige nyheter

schreibe ein Kommentar (email muss NICHT angegeben werden)

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

Bloggen auf WordPress.com.

%d Bloggern gefällt das: