Ski-O sesong i full gang

Auf deutsch bitte…

trening i kunstsnøløypa

Trening i kunstsnøløypa

Snart er juniorverdensmesterskapet i gang i latvia. Men også her i norge har det nå vært mange ski oriernteringsløp. I de siste to ukene fikk jeg starte på 4 ski-o renn. Det begynte med et renn på Skeikampen. Lørdag var en sprintdistanse og på søndag en langdistanse i sport8cup. Den neste helgen var det sport8cup en gang til med mellomdistanse og NM stafett på søndag. På begge helgene kom det skiorienterere fra hele norge og sørget for sterk konkurranse. Fordi det ikke er nok snø i Halden kan jeg bare trene i en 2km kunstsnøløype som er opplyst om kvelden. Eller så prøver jeg å trene på andre måter.

Sport8cup sprint

Sport8cup sprinten
I -17°C kjørte jeg sammen med familien Bjørlo til det veldig fine skistedet Skeikampen. På fredag var det natt ski-o trening. Vi hadde masse snø, gode løyper, solskinn, et vanskelig løypenett og et fint landskap. Dessverre gjorde jeg en og annen bom. I mål holdt det til en 5.plass, litt mer enn 2 minutter bak første plass. For meg var det en av de fineste ski orienteringsløp til nå. På ettermiddagen gikk vi en fin tur på fjellet fra Skeikampen.

Sport8cup langdistanse

Ski-O treff

Ski-O treff

På søndag var det langdistanse. Temperaturen sank til -20°C. Derfor ble starten flyttet til sola gikk opp. Det var mange små scooterspor som var brukt på forrige ski-o renn. Derfor var det vanskelig, igjen. Men det var også noen lange strekk hvor man gikk på brede løyper. Derfor var det vanskelig, slitsomt og raskt. Jeg var fornøyed med mitt løp fordi jeg ikke gjorde noen store bom. Igjen var det Dag Lofthus som vant med 40 sekund forsprang til Jørgen Madslien og 51 sekunder før Jonas Madslin Bakken. Jeg fikk 5. plass, litt mer enn 4 minutter bak Dag. Jeg var fornøyd med dette løpet også. Det som var leit var at bare de første 4 fikk premie, mens jeg begge gangene fikk 5. plass.
En tur i fjelletP1040934P1040939

Sport8cup mellomdistanse

Sammen med Audhild Bakken Rognstad, Sindre Jansson Haverstad und Helga Haverstad i løype i Lier

En uke senere kjørte jeg til Konnerud hvor jeg startet på mellomdistanse. Været var fint og ved siden av alle løypene gjorde alle kollene og bakkene rennet vanskelig og slitsomt. Til andre post gjorde jeg en stor bom. Etterpå gjorde jeg flere små bommer, men løpet gikk bra likevel. I mål holdt det, med 4 minutter avstand til første plass enda en gang til en 5. plass av de 30 deltagerne. Denne gangen var 3. plassen bare 44 sekunder foran meg, men etter min bom til den andre posten var det ikke mulig å få 3. plass.
På kvelden gikk jeg en fin tur i skogen i Lier, sammen med familien Haverstad. Tusen takk til familien Haverstad for en så hyggelig kveld og losji.

Trondheim vinner før Nydalen og Lillomarka

NM stafett

Det siste rennet var norsk mesterskap i stafett ski orientering. Jeg gikk førsteetappe. Sammen med Kjetil Bjørlo på andreetappe og Anders Felde Olaussen på tredjeetappe var vi laget for Halden SK. Jeg begynte rennet fort men skien min knakk halvveis i rennet. Derfor mistet jeg kontakten til de første plassene. Jeg vekslet med Kjetil på en 8. plass men Kjetil ble diskvalifisert fordi han tok to poster i feil rekkefølge. Anders gikk siste etappe og gjorde ingen stor bommer.

Bortsett fra skibrekk og feilstempling var det 4 skjønne renn som sikkert var en god forberedelse til JWSOC i Latvia i midten av februar. Neste renn er 2.-3. februar. Det blir norsk mesterskap i lang og mellomdistanse på Skeikampen. Så jeg håper at jeg kommer i god form til NM, men fremfor alt for JWSOC.